SM veckan på Klätterhuset

Svenska mästerskapen i bouldering, lead och combined ordnas av Luleå klätterklubb 8-10 oktober och vi på Klätterhuset kommer stå värd för evenemanget. Fantastiskt roligt tycker vi och det kommer ladda oss alla med mycket energi, nya erfarenheter, nya lärdomar och nya kontakter.

Veckan som avslutas med tävlingarna kommer betyda en del förändringar i tillgängligheten.

Under tävlingarna (fredag 8 oktober till söndag 10 oktober) kommer Klätterhuset vara stängt för klättring, men man kan besöka oss som publik. Detaljerat schema och vad som gäller för publik publiceras under v. 39. OBS! Även om vi nu har möjlighet att samlas i stora grupper så är det en självklarhet att man inte besöker oss vid symtom. Se också till att vara vaccinerad för att respektera din omgivning.

Från söndag 3 oktober håller vi öppet som vanligt men det kommer att finnas begränsningar på grund av förberedelser inför tävlingarna. Gymmet, topprepen och auto-belays kommer vara öppna, men leadväggarna och stora delar av boulderväggarna kommer att vara stängda. Vi kommer också bygga tillfälliga boulderväggar. Så kallade ”spraywalls” med grepp huller om buller, som man kan träna på.

Extra roligt också att det efter evenemanget kommer finnas nya problem, grepp och leder på våra väggar. Vi hoppas att ni begränsningarna till trots, uppskattar att Svenska mästerskapen i klättring anordnas hos oss.