Välkommen till Klätterhuset i Luleå. Här finns möjlighet till träning och härligt häng med fokus på klättring. Kom ihåg att ha läst och följ våra hallregler vid vistelse hos oss.

Bouldering

Vare sig du är erfaren klättrare eller nybörjare utan förkunskap kommer du älska att klättra på våra boulderväggar. Här finns bouldering för alla och vi har ett aktivt ledbygge. Vi har även två sektioner med e-walls från Walltopia.

Toppreps- och ledklättring

Vill du utmana dig själv och klättra med rep eller tycker du att ledklättring är det självklara valet? Vi har 45 ankare med auto-belays, topprep och ledklättring upp till 16 meter. För att klättra på rep behöver du ha bevis på att du genomfört antingen en grundkurs eller ledkurs. Kom ihåg att som ledklättrare måste du ha med eget rep.

På repdelen graderar vi leder enligt den franska skalan.

Gym

På övervåningen finns ett funktionellt Rogue-gym där du kan värma inför klättringen eller köra ett fullfjädrat fyspass. Här finns bland annat olympiska stänger, hantlar och kettlebells. Det finns även greppbrädor för att träna fingerstyrka.

För att vistas i gymmet ska du vara minst 13 år.

Café med härligt häng

I vårt café kan du äta och dricka något gott så länge klätterhallen är öppen. Passa på att slappna av efter klättringen och inspireras av andra till nästa gång du kommer tillbaka, eller varför inte äta lunch. Vi serverar fika samt enklare mat och god öl från bland annat Bottenvikens bryggeri.

Bastu så klart

Att bada bastu är viktigt för oss, och det märks när du kliver in i en av dem. Avsluta träningen med en varm avslappnande bastu och kanske en kall dryck.

Butik med fokus på klättring och livsstil

Vi säljer kläder, klätterskor, rep, selar och annan utrustning från utvalda varumärken. Bland annat Petzl, La Sportiva, E9, Five Ten, Friction Labs, Problemsolver och Edelrid.

Att göra

Förutom ett av Sveriges bästa klättergym erbjuder vi gott om saker att göra i våra lokaler. Både för dem minsta och för dem äldre.

Thumbs up

Prova på-klättring

Prova på att klättra med instruktör! Är klättring helt nytt för dig är detta ett perfekt tillfälle att få inspiration, tips, en rolig upplevelse och ett bra träningspass under kontrollerade former.
Du kan prova på att klättra med barn, dina kompisar eller kanske din partner. Det är också en populär aktivitet för svensexor, möhippor eller företagsaktiviteten.
En del lördagar har vi tider ute för prova-på klättring för upp till 12 personer men vill du boka en egen tid för ditt sällskap så hör av dig via mail eller telefon till oss.
Upplägg och pris kan variera beroende på antal deltagare, tid och innehåll.

Exempel på ett upplägg med både topprepsklättring och bouldering(låga väggar med madrass under):

Tid: 1,5 timmar
Utrustning: Sele och skor ingår och ni har vanliga träningskläder. Ta med strumpor/tofflor att gå i då ni inte klättrar. Inga smycken.
Pris: 350kr/person
Minsta bokning på 6 personer eller 2100kr.

Yoga

Yoga

Upptäck Klätterhusets Yoga. Vår instruktör Mírna Đapić Öberg har undervisat yoga i över 10 år och jobbat på 50 olika studios runt om i världen.

Passen läggs ut löpande. Lektioner på max 8 personer. Boka via hemsidan eller via Wondr-appen.

Bikraminspirerad yoga, 60 minuter
Onsdagar 18:00 – 19:00 och söndagar 17:00 – 18:00.
Pris: 180 kr. Kunder med löpande medlemskap eller årskort betalar 120 kr.
Smoothie ingår efter passet.

Barnkalas

Äntligen dags för ett spännande barnkalas på Klätterhuset!
Vi på Klätterhuset Luleå anordnar det häftigaste barnkalaset i stan! I en spännande miljö erbjuder vi klätterkalaset ni sent kommer att glömma. Utmana er på våra repväggar där vi har olika svårighetsgrader. Bjud in alla klättersugna kompisar och tillbringa födelsedagen hos oss!
Efter kalaset får ni glassbuffé med chokladsås, maränger och strössel i vårt kalasrum. 

Vill ni boka med varmkorv med bröd går det också bra.

Ålder: Från 6 år

Tid: 90 min klättring och 30 minuter i kalasrummet.
Ingår: Klätterinstruktör, sele, skor, glass med tillbehören.
(Boka varmkorv med bröd separat i mailet, meddela specialkost samtidigt men korven är gluten och mjölkfri)
Ta med: Egna idrottsskor för inomhusbruk, T-shirt/linne och gärna långa byxor. Det går att byta om på plats, men kom med fördel redan ombytt.
Minsta bokning är för 8 barn(1960kr)
Pris 245kr/barn.
Tillval två varmkorv med bröd: 40kr/barn.

Kursverksamhet

Kurser

Vi erbjuder grundkurser, ledkurser och teknikkurser löpande. Under utomhussäsong erbjuder vi även utomhuskurser för att utveckla dina kunskaper i att klättra på riktig sten.

 

Topprepskurs

Topprepskursen inomhus följer SKF:s normer och är en grundkurs (nybörjarkurs) där huvudfokus läggs på att kunna topprepssäkra och topprepsklättra på en inomhusvägg. Vidare innehåller kursen genomgång av vanligt förekommande utrustning vid en inomhusvägg, genomgång av risker vid inomhusvägg samt hur man undviker skador och olyckor vid topprepsklättring och bouldering. Under kursen går vi även igenom grundläggande klättertekniker samt hur man bör värma upp, stretcha och träna för att undvika skador. Alla deltagare måste klara av säkerhetsmomenten och kunna de viktiga teoretiska delarna för att få godkänt. Vid godkänd kurs utfärdas ett grönt topprepskort som ger access till klätteranläggningar i Sverige. En del kan behöva lite mer tid för att öva och då ingår ett kurstillfälle till.
Kursen är uppdelad i del 1 och del 2. Alla måste genomföra båda delarna för att få grönt kort.

Kurslängd: 2,5 + 2,5 timmar
Förkunskaper: Inga
Utrustning: Ingår i kursen
Åldersgräns: 15 år(under 18 år krävs målsmans medgivande)
Inträde: Ingår i kursavgiften
Pris: 895kr

Ledkurs

Ledkursen inomhus följer SKF:s normer och är en fortsättnings-kurs där huvudfokus läggs på att kunna ledsäkra och ledklättra på en inomhusvägg. Vidare innehåller kursen genomgång av vanligt förekommande utrustning för ledklättring vid en inomhusvägg, genomgång av risker vid ledklättring inomhus samt hur man undviker skador och olyckor vid ledklättring. Under kursen går vi även igenom hur man ”spottar” en annan klättrare vid behov upp till första bulten. Grundläggande klättertekniker samt hur man bör värma upp, stretcha och träna för att undvika skador gås även igenom under kursen.
Alla deltagare måste klara av säkerhetsmomenten och kunna de viktiga teoretiska delarna för att få godkänt. Vid godkänd kurs utfärdas ett rött ledkort som ger access till klätteranläggningar i Sverige. En del kan behöva lite mer tid för att öva och då ingår ett kurstillfälle till.

Kurslängd: 3 timmar
Förkunskaper: Grönt kort eller motsvarande kunskaper och färdigheter.
Utrustning: Ingår i kursen
Åldersgräns: 15 år(under 18 år krävs målsmans medgivande)
Inträde: Ingår i kursavgiften
Pris: 795kr/person

Buffé

Event

Är ni intresserade av att hitta på en aktivitet tillsammans med skolklassen, kompisgänget, företaget eller familjen?

Kontakta oss på mail@klatterhuset.se för mer information vad vi kan erbjuda just er.