Välkommen till Klätterhuset i Luleå. Här finns möjlighet till träning och härligt häng med fokus på klättring. Kom ihåg att ha läst och följ våra hallregler vid vistelse hos oss.

Bouldering

Vare sig du är erfaren klättrare eller nybörjare utan förkunskap kommer du älska att klättra på våra boulderväggar. Här finns bouldering för alla och vi har ett aktivt ledbygge. Vi har även två sektioner med e-walls från Walltopia.

På boulderdelarna färgmarkerar vi problem i ”cirklar”, och det anger en ungefärlig svårighet.

Toppreps- och ledklättring

Vill du utmana dig själv och klättra med rep eller tycker du att ledklättring är det självklara valet? Vi har 45 ankare med auto-belays, topprep och ledklättring upp till 16 meter. För att klättra på rep behöver du ha bevis på att du genomfört antingen en topprepskurs (grönt kort) eller ledkurs (rött kort). Kom ihåg att som ledklättrare måste du ha med eget rep.

På repdelen graderar vi leder enligt den franska skalan.

Gym

På övervåningen finns ett funktionellt Rogue-gym där du kan värma inför klättringen eller köra ett fullfjädrat fyspass. Här finns bland annat olympiska stänger, hantlar och kettlebells. Det finns även greppbrädor för att träna fingerstyrka.

För att vistas i gymmet ska du vara minst 13 år.

Café med härligt häng

I vårt café kan du äta och dricka något gott så länge klätterhallen är öppen. Passa på att slappna av efter klättringen och inspireras av andra till nästa gång du kommer tillbaka, eller varför inte äta lunch. Vi serverar fika samt enklare mat och även öl.

Bastu så klart

Att bada bastu är viktigt för oss, och det märks när du kliver in i en av dem. Avsluta träningen med en varm avslappnande bastu och kanske en kall dryck.

Butik med fokus på klättring och livsstil

Vi säljer kläder, klätterskor, rep, selar och annan utrustning från utvalda varumärken. Bland annat Petzl, La Sportiva, E9, Black Diamond, Five Ten och Friction Labs.

Att göra

Thumbs up

Prova-på klättring

Är klättring helt nytt för dig är detta ett perfekt tillfälle att få en rolig upplevelse, inspiration, tips och ett bra träningspass under kontrollerade former tillsammans med instruktör. Du kan prova-på att klättra med barn, dina kompisar eller kanske din partner. Det är också en populär aktivitet för svensexor, möhippor eller företagsaktiviteten.

Vi har schemalagda tider för prova-på klättring för upp till 10 personer, du kan även boka en egen tid för ett sällskap (minst 6 personer).

Utrustning: Sele och skor ingår och ni har vanliga träningskläder. Ta med strumpor/tofflor att gå i då ni inte klättrar. Inga smycken.

Yoga

Yoga

Upptäck Klätterhusets Yoga med Sofia och Mirna som båda är erfarna och välutbildade instruktörer. Passen läggs ut löpande. Lektioner med max 8 deltagare.

Yoga, 60 minuter
Pris: Gratis för medlemmar av typen Löpande medlemskap, Årskort eller Student 6 månader. 185 kr för övriga.

Barnkalas

Dags för barnkalas på Klätterhuset? I en spännande miljö erbjuder vi kalaset era barn sent kommer glömma, och kanske blir klättring ett nytt intresse. Barnen utmanas på våra repväggar där vi har olika svårighetsgrader. Efter kalaset får ni glass. Vill ni boka till varmkorv med bröd går det också bra.

Antal: Mellan 8-12 barn från 6 år.

Pris: Från 295 kr/barn.

Ingår: 90 minuter klättring med instruktör och 30 minuter kalas. Vi lånar ut selar och skor samt bjuder på glass. Ta med stumpor för inomhusbruk, t-shirt/linne och gärna långa byxor. Det går att byta om på plats, men kom med fördel redan ombytt.

Kursverksamhet

Kurser

Vi erbjuder grundkurser, ledkurser och teknikkurser löpande. Under utomhussäsong erbjuder vi även utomhuskurser för att utveckla dina kunskaper i att klättra på riktig sten.

Topprepskurs

Topprepskursen inomhus följer SKF:s normer och är en grundkurs (nybörjarkurs) där huvudfokus läggs på att kunna topprepssäkra och topprepsklättra på en inomhusvägg. Vidare innehåller kursen genomgång av vanligt förekommande utrustning vid en inomhusvägg, genomgång av risker vid inomhusvägg samt hur man undviker skador och olyckor vid topprepsklättring och bouldering. Under kursen går vi även igenom grundläggande klättertekniker samt hur man bör värma upp, stretcha och träna för att undvika skador. Alla deltagare måste klara av säkerhetsmomenten och kunna de viktiga teoretiska delarna för att få godkänt. Vid godkänd kurs utfärdas ett grönt topprepskort som ger access till klätteranläggningar i Sverige. En del kan behöva lite mer tid för att öva och då ingår ett kurstillfälle till.

Kursen är uppdelad i del 1 och del 2. Alla måste genomföra båda delarna för att få grönt kort.

Kurslängd: 2,5 + 2,5 timmar upp till 4 elever. 3 + 3 timmar vid 5 eller 6 elever.
Förkunskaper: Inga
Utrustning: Ingår i kursen
Åldersgräns: 15 år (under 18 år krävs målsmans medgivande)
Inträde: Ingår i kursavgiften

Ledkurs

Ledkursen inomhus följer SKF:s normer och är en fortsättnings-kurs där huvudfokus läggs på att kunna ledsäkra och ledklättra på en inomhusvägg. Vidare innehåller kursen genomgång av vanligt förekommande utrustning för ledklättring vid en inomhusvägg, genomgång av risker vid ledklättring inomhus samt hur man undviker skador och olyckor vid ledklättring. Under kursen går vi även igenom hur man ”spottar” en annan klättrare vid behov upp till första bulten. Grundläggande klättertekniker samt hur man bör värma upp, stretcha och träna för att undvika skador gås även igenom under kursen.

Alla deltagare måste klara av säkerhetsmomenten och kunna de viktiga teoretiska delarna för att få godkänt. Vid godkänd kurs utfärdas ett rött ledkort som ger access till klätteranläggningar i Sverige. En del kan behöva lite mer tid för att öva och då ingår ett kurstillfälle till.

Kurslängd: 3 timmar + separat uppklättring 1 timme.
Förkunskaper: Grönt kort eller motsvarande kunskaper och färdigheter.
Utrustning: Ingår i kursen
Åldersgräns: 15 år (under 18 år krävs målsmans medgivande)
Inträde: Ingår i kursavgiften

Buffé

Event

Är ni intresserade av att hitta på en aktivitet tillsammans med skolklassen, kompisgänget, företaget eller familjen? Hör av er till oss!