Har ni auto-belays?

Ja, vi har fyra auto-belays. Tre på 10 meter och en på 16 meter. För att använda dessa krävs grönt kort, alternativt att person innehavande grönt kort klipper in dig.Vad betyder att ”säkra”?

Att säkra är det sättet vi håller en annan klättrare säkrade från att falla genom repets andra ände. Du använder specialutrustning som kräver utbildning för att behärska. Anmäl dig till en av våra kurser för ”grönt kort” så lär du dig och får licens för att säkra på topprep.


Är klättring farligt?

Klättring har naturligt inneboende risker och vi gör mycket för att förhindra skador och olyckor. Det är farligast om du ignorerar de system och metoder som är utformade för att skydda dig, och inte följer de säkerhets- och ordningsregler vi har. Våra instruktörer kommer att lära dig att använda utrustningen på ett säkert sätt. Vi … Läs mer…Vad erbjuder ni förutom klättring?

Ja. Klätterhuset har ett funktionellt gym med fria vikter, skivstänger, kettlebells, en rigg och  motionsmaskiner. Vi är också värd för yogakurser vid olika tidpunkter. Vi har ett konferensrum, två behandlingsrum och ett fik med enklare lunchalternativ. Vi tar in catering vid konferenser och andra gruppevent. Vi har även en butik med utvalda varumärken och produkter.


Hur klättrar man?

I stort sett alla kan klättra. För själva klättringen finns inga regler – man klättrar så högt man vill och använder de grepp man vill. För att man ska få en bättre överblick över vår klättring och svårighetsgrader så använder vi franska graderingssystemet vid repklättring och på boulderväggarna använder vi färgmarkeringar för att ge en … Läs mer…


Vad är ledklättring?

Klättring på rep där klättraren är inknuten i ena änden av repet och fäster i karbiner (quickdraws), som är fästa i metallbultar, längs vägen mot toppen av väggen. I den andra änden av repet säkras klättraren av säkringspersonen.


Vad är topprepsklättring

Klättring på rep som är fäst vid ankarpunkt längst upp på leden där ena änden är knuten i klättraren och i den andra änden den som säkrar.
Jag är en erfaren klättrare, vad behöver jag för att komma igång?

För ledklättring på Klätterhuset krävs ett ”rött kort”. Det röda kortet är ett bevis på att du har de kunskaper som krävs för säker och trygg ledklättring enligt Svenska Klätterförbundets nationella krav. Du kan boka en ledkurs eller en uppklättring för rött kort om du har alla kunskaper sedan tidigare. Är du osäker på något … Läs mer…

Hur klättrar jag med mitt barn?

Om du har grönt kort och vill klättra med ditt barn, gör du det gratis på ditt inträde om barnet är upp till och med 12 år. Det ingår två barn per vuxen i ett inträde, vid fler barn kostar det 110kr/barn. Som vuxen ansvarar du vid alla tillfällen över ditt barns säkerhet. Alla personer … Läs mer…
Jag vill börja klättra! Hur gör jag?

För att klättra behöver man egentligen bara klätterskor och ”klätterkrita” på händerna. Vi har låga väggar (bouldering) med markerade leder/problem anpassade för nybörjare och man trillar ner på dämpande madrasser. Både skor och ”klätterkrita” finns att köpa hos oss. Vill du prova på, eller har glömt skorna så har vi även för uthyrning. Känns det … Läs mer…