Jag vill börja klättra! Hur gör jag?

(OBS – Under nuvarande Coronarestriktioner har vi pausat gruppverksamheterna men vi har öppet för individuell träning. Vi har en maxgräns på 50 personer i lokalen just nu och du bokar din tid under boka. För att kunna boka träningstid krävs att du först skapar en användare och lägger till ett inträde under medlemskap. Du kan välja mellan flera olika alternativ för inträde.
För barn gäller det som vanligt, du kan ta med dig 2 barn upp till och med 12 år gratis med betalande vuxen. Du behöver inte boka in dina barn. Ungdomar från 13 år behöver sitt egna inträde.)

För att klättra behöver man egentligen bara klätterskor och ”klätterkrita” på händerna. Vi har låga väggar (bouldering) med markerade leder/problem anpassade för nybörjare och man trillar ner på dämpande madrasser. Både skor och ”klätterkrita” finns att köpa hos oss. Vill du prova på, eller har glömt skorna så har vi även för uthyrning. Känns det svårt att veta hur man ska börja är det bara att höra av er eller kom förbi, så förklarar vi mer.

Vi har ”prova-på-klättring” för dig som är nyfiken på sporten och är ni ett större sällskap kan ni boka en egen tid, hör av er bara.

Vill du börja klättra självständigt är det bästa att boka en topprepskurs (grundkurs). Då får du grundläggande kunskaper om inomhusklättring och du får säkra din kompis på alla topprepsväggar inomhus. Kursen är på 3 + 3 timmar och kostar 895kr. Inga förkunskaper krävs och all klätterutrustning ingår på kursen. Du bokar i kalendern under ”Boka”. Efter kursen får du 10% på utrustning i butiken.
Det är åldersgräns på 13 år för att ta grönt kort.

För att klättra topprep behöver man en sele, karbin och repbroms. De finns att köpa eller hyra hos oss.